3 helppoa kikkaa, joilla voit vaikutta Wordpress- verkkosivujen nopeuteen

Verkkosivunopeus vaikuttaa todella moneen asiaan: kävijäkokemukseen, käytettävyyteen ja siihen aina paasattavaan hakukoneoptimointiin. Hakukonejätti Google arvottaa sivunopeuden korkealle näkyvyydessään. Sivuilla nopeus vaikuttaa myös potentiaalisten asiakkaiden toimintaan. Asiakas, joka joutuu odottamaan useita sekunteja verkkosivujen aukeamista, turhautuu ja vaihtaa kilpailijan sivuille. Google rekisteröi sivujen hitauden ja asiakkaan nopean poistumisen negatiivisesti, mikä vuorostaan jälleen vaikuttaa sivujen hakukonenäkyvyyteen. Nopeuteen panostaminen onkin tehokas tapa parantaa yrityksen verkon näkyvyyttä.

3 nopeaa kikkaa

1. Kuvien koon tarkistaminen.

Verkkosivujen kuvakoot ovat varmasti yksi yleisimmistä nopeuteen vaikuttavista tekijöistä. Verkkosivut kannattaa käydä läpi ja katsoa, löytyykö sivuilta useiden satojen kilotavujen tai jopa megatavujen kokoisia kuvia. Kohtuuttoman suuret, esimerkiksi 6000 x 4000 pikselin kokoiset kuvat, hidastavat sivuja. Suuret kuvat on usein mahdollista pakata pienempään kokoon. Kuvien pakkaamiseen on olemassa erilaisia verkkosivuja, tai pakkaamisen voi hoitaa esimerkiksi Photoshopin Save for Web -tallennuksen avulla. Verkkosivualustoista esimerkiksi Wordpressillä on myös erilaisia lisäosia, joilla kuvia voi pakata pienempään kokoon.

2. Turhien lisäosien poistaminen.

Toinen helppo keino Wordpress-sivujen nopeuden parantamiseen on turhien, käyttämättömien, lisäosien poistaminen. Monilta sivuilta löytyy lisäosia, joita sivut eivät käytä tai tarvitse. Kannattaakin tarkistaa, ovatko kaikki lisäosat sellaisia, joita varmasti tarvitsee, vai voisiko jotain poistaa. Samoin erilaiset Wordpress-teemat, jotka eivät ole käytössä, kannattaa poistaa sillä ne vievät paljon tilaa.

3. Laiskan lataamisen aktivoiminen.

Laiska lataaminen, lazy load, on toiminto, jolla Wordpress-sivu voi jättää avatun sivun taustalla olevat, näkymättömät sivut, tilapäisesti lataamatta. Ainoastaan tarpeellinen, näkyvissä olevat sisältö, latautuu heti ensikatselulla. Tämä nopeuttaa sivuja huomattavasti varsinkin, jos sivuilla on useita eri alasivuja sekä paljon kuvia ja tekstiä.

Verkkosivujen nopeuteen vaikuttavat monet muutkin seikat koodin määrästä koodin laatuun ja interaktiivisiin sisältöihin. Kun edellä esitetyt kolme askelta on hoidossa, voi yritys harkita seuraavien, vaativampien tehtävien suorittamista.

Apua verkkosivujen kanssa?

Me autamme!